mandag den 17. marts 2008

Nogle danske vitser på YouTube

Under kunstnernavnet sorryassdk har Dan og Marc skabt flere morsomme videoer, der ligger på Youtube. Åndssvage vittigheder - du ville ønske du aldrig havde hørt, er en af dem.

Her spiller de blandt andet på sproglige tvetydigheder i en række mindre scener, der både peger tilbage på vittigheder og mundtlig fortælling og samtidig her bliver afleveret med en vis (ironisk?) distance og yderst gennemført.

Læs også kommentarerne! Ligesom vi ofte kommenterer og vurderer andres vitser, når de er fortalt i ansigt-til-ansigt situationer, så optræder det samme fænomen også i det virtuelle rum.

2 kommentarer:

BIRGIT sagde ...

Hvor er de dog originale de 2 knægte,rigtig sjove gakkere..Opfindsomme og kreative,mener virkeligt Bertel Haarder skulle se dette indslag og lade sig inspirere til at føje gags til undervisnings skemaet.
venligst Birgit

povl bjerregaard sagde ...

Ja, og eksemplet viser også, at der kan være en vej og udvikling fra, at børn er optaget af mundtlige genrer og siden overfører det til andre udtryksformer.
I nogle tilfælde kan det måske "nyttiggøres" i pædagogisk arbejde - at tage sproglige vitser eller fortællinger og hjælpe/inspirere/støtte børnene i at få nye udtryksmuligheder og kompetencer indenfor et nyere medie.